Bezpieczeństwo zakupów zapewnia Nextranet.pl

Jedz zielone - ebook

27,90 15,35 zł (zawiera 5 % VAT)

  • EPUB (znak wodny)
  • MOBI (znak wodny)

Hanna Stolińska-Fiedorowicz  Paula Kraśniewska 

21.05.2020

21.05.2020

polski

Wydawnictwo M

978-83-8043-613-8

Opis:

Wszyscy wiemy, że warzywa są zdrowe. A jednak „statystyczny Polak” zjada dziennie nie więcej niż pięć plasterków ogórka

Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań. Jedzenie warzyw kojarzy nam się zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe „pole rażenia”.

Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają odporność, zapobiegają i chronią w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczą. I tak likopen w pomidorach poprawia odporność i redukuje stan zapalny. Warzywa zawierające skrobię chronią przed rakiem przewodu pokarmowego. Jedzenie roślin z rodziny krzyżowych – brokułów, brukselki, kalafiora czy rzeżuchy, chroni nie tylko przed nowotworami, ale również ma pozytywny wpływ na mózg, wzrok, łagodzi alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Pomagają one przy cukrzycy typu 2, a nawet są przydatne w leczeniu autyzmu. Dzięki warzywom w naszej diecie zmniejszamy ryzyko rozwoju chorób serca, udaru oraz nadciśnienia tętniczego.

Książka przedstawia właściwości i potęgę zdrowotną zielonych warzyw, z naciskiem na te, które są dostępne w Polsce. Pokazuje, jak można je wykorzystać w zmaganiach z różnymi dolegliwościami i chorobami. Podpowiada, jak przekonać do „zieleniny” dzieci i niechętnych dorosłych.

Książka zawiera blisko 90 przepisów, które pozwalają najlepiej wykorzystać najlepiej zdrowotne właściwości zielonych warzyw, a jednocześnie przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki.

Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Współpracuje z osobami z problemem nadwagi i otyłości, chorób dietozależnych. Prowadzi szkolenia dla dietetyków i lekarzy. Przekazuje wiedzę żywieniową również poprzez liczne wystąpienia telewizyjne i radiowe oraz artykuły naukowe i popularnonaukowe.

Paula Kraśniewska, kucharz z pasją do gotowania i zamiłowaniem do karmienia innych. Doświadczony szef kuchni specjalizujący się w cateringu dietetycznym. Z naturalną lekkością komponuje i przyrządza barwne, zróżnicowane, pyszne i zdrowe posiłki dla wszystkich diet.

Opinie o produkcie


Bądź pierwszą osobą, która doda opinię. Kliknij tutaj.
 
  100% gwarancji satysfakcji Możesz absolutnie bez żadnego ryzyka kupić wybrany produkt z naszej oferty. Chcemy przekonać Cię, że cyfrowe publikacje to przyszłość. Jesteśmy pewni, że ta forma publikacji przypadnie Ci do gustu, dlatego też dajemy 100% gwarancję. Dzięki temu możesz mieć pewność, że albo będziesz zadowolony z naszych produktów... albo zwrócimy Ci pieniądze.
Kup Jedz zielone - ebook
Forma zakupuCena

Jedz zielone - ebook

27,90 15,35 zł (zawiera 5 % VAT)
    • EPUB (znak wodny)
    • MOBI (znak wodny)

Twój koszyk

Koszyk jest pusty.
Czytniki w SUPEROFERCIE

Nowości

  1. 1.Jedz jak Budda. Jak jeść świadomie i zdrowo
  2. 2.Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby
  3. 3.Pokonaj zespół metaboliczny
  4. 4.Zdrowe dziecko w zgodzie z naturą
  5. 5.Vege rozpusta. Wegetariańsko-wegańskie rozkosze
  6. 6.Pokonaj endometriozę
  7. 7.Zdrowy tryb życia. Ćwiczenia w domu 50+
  8. 8.Dieta zdrowych jelit
  9. 9.Hashimoto. Poradnik pacjenta
  10. 10.Zagrożenia infekcyjne w ciąży

Najchętniej kupowane

  1. 1.Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej - Przepisy
  2. 2.Jedz i chudnij z dietą SIRT
  3. 3.Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów II
  4. 4.Zatrzymaj Hashimoto Wzmocnij tarczycę!
  5. 5.Jak schudnąć gdy dieta nie działa. Pokonałam insulinooporność i chorobę tarczycy
  6. 6.Dieta dla płodności
  7. 7.Naturalna terapia biologiczna w leczeniu boreliozy z Lyme
  8. 8.Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby
  9. 9.Wzmacniaj odporność naturalnie
  10. 10.Otyłość brzuszna